Nu toti somonii sunt la fel

In Oceanul Atlantic si in Marea Nordului, unde somonul este o specie pe cale disparitie-protejata prin lege, somonul salbatic nu poate fi pescuit in scopuri industriale. Motiv pentru care, in zonele respective a aparut o industrie foarte dezvoltata in cultivarea somonului. In Alaska nu se practica cresterea somonului in ferme- aici se pescuieste somon salbatic.

Somonul salbatic este diferit din multe puncte de vedere fata de somonul de crescatorie. Aici facem referire atat la modul de viata al pestelui, cat si la hrana pe care o consuma- astfel reiese si valoarea nutritionala a pestelui pentru consumatori.

Spre deosebire de somonii de crescatorie, care cresc in spatii limitate, somonii salbatici traiesc in mediul lor acvatic natural, in ecosisteme echilibrate. Cand somonul paraseste locul de depunerea a icrelor in raurile din Alaska, inoata spre Oceanul Pacific, unde isi traieste cea mai mare parte a vietii. Nu se vor intoarce in raurile din care provin decat dupa 3-5 ani, cand sunt pregatiti pentru perpetuarea speciei si depunerea icrelor in locurile de origine. 
 
Somonul salbatic se alimenteaza cu hrana naturala pe care o gaseste in apele marilor, in comparatie cu cel de crescatorie, care este hranit in mod calculat si rationat pentru indeplinirea sarcinilor.  

Somonul salbatic capata culoarea sa naturala datorita hranei marine, motiv pentru care nu este atat de viu colorat cum sunt cei de crescatorie, care pentru a capata o culoare cat mai apropiata de cei salbatici sunt hraniti cu aditivi speciali.

Carnea de somon salbatic are un continut de acizi grasi esentiali OMEGA-3 mai ridicat decat carnea somonului de crescatorie, care este hranit in mare parte cu hrana vegetala.
Somonului salbatic nu i se administreaza medicamente, in timp ce la cel de crescatorie acestea sunt necesare. 
 
Acizi grasi Esentiali Omega-3 si omega-6 in somonul salbatic sic el de crescatorie

 


 

Durabilitatea 
In Alaska  nu se pescuiesc decat somoni salbatici, care traiesc in ecosistemul lor natural.
Durabilitatea presupune reguli pentr pescuitul somonilor
Reglementarea numarului si dimensiunilor vaselor de pescuit
Impunerea unor reguli pentru echipamentul de pescuit

Inchiderea/ deschiderea sezonului de pescuit ca urmare a verificarii numarului de somoni care se intorc in locurile de origine.

sunt foarte importanti pentru bunastarea animalului dumneavoastra.

Contact

Grizzly Pet Products ApS
Groendalsvaenge 10
DK - 3460 Birkeroed
mail(at)grizzlypetproducts.eu