Durabilitatea

Toti somonii de Alaska sunt de origine salbatica si provin din activitati de pescuit ce se bazeaza pe o dezvoltare durabila.

Durabilitatea se explica prin faptul ca pescuitul poate functiona pe termen lung fara a compromite ecosistemul inconjurator. Pescuitul din Alaska se bazeaza pe un management care le protejeaza impotriva pescuitului excesiv, a distrugerii habitatului si a poluarii.

Alaska se afla la mare departare de orice sursa majora de poluare.

Aceste distante, impreuna cu modelele de circulatie ale curentilor din ape si din aer ai Pamantului, asigura calitatea si curatenia apelor. Apele Alaskai sunt printre cele mai curate de pe glob.

Pentru a asigura dezvoltarea durabila pe termen lung a pescuitului din Alaska, managementul lor include si metode ca:

Stopari in timp si spatiu

Stocurile de somoni au caracteristici unice in functie de populatia fiecarui rau in care se intorc pentru depunerea icrelor.

Fiecare “generatie” de somon dintr-un anumit rau trebuie inteleasa, prognozata si administrata ca o unitatea individuala, fara a fi relationata cu alte cicluri din acelasi rau sau din raurile apropiate. In anii care au trecut de cand Alaska a devenit stat, departamentul “ Fish &Game” din Alaska a elaborat baze de date extrem de cuprinzatoare referitoare la ciclurile/ generatiile de somoni.

Oamenii de stiinta ai acestui department utilizeaza informatiile din bazele de date, alaturi de numarul efectiv al somonilor, pentru a regulariza limitele de pescuit. Aceasta regularizare presupune numarul anual estimat al puietului de somon ce reuseste sa se salveze de la captura. Atingerea pragului regularizarii este practic prioritatea principala a administratorilor din domeniul pescuitului.

Pescuitul poate fi controlat sezonier pentru a se adapta realitatilor ciclului, ale vremii sau ai altor parametri. In pescariile de somoni administrate de catre stat, administratorii pot deschide sau inchide sezonul de pescuit in functie de “puterea generatiei”- numarul de somoni care se intoarce in izvoarele natale.

Restrictionari in numarul si dimensiunile barcilor de pescuit

Prin “limitarea licentei ” numarul barcilor de pescuit este controlat si limitat. In anumite zone exista limite impuse pentru dimensiunea barcilor de pescuit- ex: Bristol Bay are limita de 32 feet

Restrictii in utilizarea echipamentului de pescuit

Pescuitul somonului in Alaska impune limitarea echipamentului de pescuit in functie de design, dimensiune si modul de utilizare.

 

 

sunt foarte importanti pentru bunastarea animalului dumneavoastra.

Contact

Grizzly Pet Products ApS
Groendalsvaenge 10
DK - 3460 Birkeroed
mail(at)grizzlypetproducts.eu