Omega-3- ja omega-6-rasvahapot


Sydänsairaudet ja omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahappojen on osoitettu parantavan koirien, kissojen ja ihmisten sydämen terveyttä. Omega-3-rasvahapot auttavat pitämään kolesterolitason alhaisena, tasaamaan sydämen rytmihäiriöitä (arytmia) ja vähentämään verenpainetta. Omega-3-rasvahapot ovat myös luonnollisia veren ohentajia, sillä ne vähentävät verisolujen "tahmeutta" (verihiutaleiden kokkaroituminen), joka voi aiheuttaa komplikaatioita, kuten verihyytymiä ja aivohalvauksia. Erityisesti kahdessa tutkimuksessa, jotka Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskukset (Centers for Disease Control and Prevention) ovat julkaisseet yhteistyössä San Franciscossa sijaitsevan Kalifornian yliopiston kanssa, on osoitettu omega-3-rasvahappojen tasojen olevan käänteisesti korreloivia sepelvaltimotaudin ja aivohalvauksen riskin kanssa. Lemmikki saa luonnollisesti tasapainoisesta Grizzlyn lohiöljystä suuren määrän omega-3-rasvahappoja, kun öljyä käytetään ohjeen mukaisesti.

Omega-3-rasvahappojen on osoitettu vähentävän koirien ja kissojen alttiutta niveltulehduksille ja niveljäykkyydelle

Kun koirat ja kissat vanhenevat, niiden liikkumisesta voi tulla vaivalloista, niiden nivelet voivat jäykistyä, ja ne voivat kärsiä niveltulehduksista. Nämä tulehduksen merkit voivat tehdä eläinten olemisesta epämukavaa ja rajoittaa merkittävästi niiden liikkumista. Tieteellisissä tutkimuksissa on todettu, että omega-3-rasvahapot voivat auttaa vähentämään nivelten jäykkyyttä, turvotusta, arkuutta ja yleistä väsymystä. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että ne tulehdussairauksista kärsivät potilaat, jotka ovat syöneet omega-3-rasvahappoja, ovat onnistuneet nujertamaan niveltulehduksen tehokkaammin.

Auta koiraasi tai kissaasi pysymään tyytyväisenä omega-3-rasvahappojen avulla

"Kaloissa, kuten lohessa, olevat rasvahapot saattavat toimia luonnon omana masennuslääkkeenä", todetaan 30 potilaalla toteutetussa tutkimuksessa, jonka tutkimusryhmän johtajana toimi lääketieteen tohtori Andrew Stoll. Stoll johtaa Harvardin yliopiston farmakologista tutkimuslaboratoriota. Yliopiston McLean Hospital -sairaalassa huomattiin, että potilaille annettavilla, kalaöljyä sisältävillä ravintolisillä oli myönteinen vaikutus joihinkin maanis-depressiivisiin oireisiin. Japanilaisessa Toyama Medical and Pharmaceutical University -yliopistossa on puolestaan osoitettu, että omega-3:n DHA-rasvahappo ehkäisee stressin aikaisen ylimääräisen aggression lisääntymisen. Omega-3-rasvahappoja, sekä DHA- että EPA-rasvahappoja, on rasvaisissa kaloissa, kuten lohessa ja turskassa. Ne voivat toimia lisäämällä serotoniinitasoja, jolloin ne tehostavat hermoston välittäjäaineen toimintaa. Samalla tavalla toimivat masennuslääkkeet, esimerkiksi Prozac. Ne voivat auttaa myös uudistamalla uloimpia aivosoluja, jotka vastaanottavat kemiallisia signaaleja.

Muuta tietoa omega-3-rasvahappojen hyödyistä:
Lääketieteelliset tutkimukset osoittavat, että omega-3-rasvahapoilla on myönteisiä terveysvaikutuksia

Yksi ensimmäisistä kerroista, jolloin tutkijat havaitsivat omega-3-rasvahappojen ja hyvän terveyden välisen yhteyden, oli 1970-luvulla, kun he tutkivat Grönlannissa eläviä inuitteja eli eskimoita. Inuitit kärsivät muita eurooppalaisia huomattavasti vähemmän tietyistä sairauksista (sepelvaltimotauti, nivelreuma, sokeritauti ja psoriasis). Tämä siitäkin huolimatta, että inuittien ruokavalio sisälsi erittäin paljon rasvaa valaiden, hylkeiden, lohien ja muita kalojen syönnin takia. Lopulta tutkijat ymmärsivät, että kaikki nämä ruoat sisältävät paljon omega-3-rasvahappoja, joista on todellista hyötyä sairauksien torjumisessa.

Omega-3-rasvahapot auttavat ehkäisemään tulehduksiin liittyviä vaivoja

Nivelreuma, lupus-sairaudet, Raynaud'n oireyhtymä ja muut autoimmuunisairaudet heikentävät elämänlaatua merkittävästi. Runsaasti omega-3-rasvahappoja (esimerkiksi kalaöljyjä) sisältävien ruokavalioiden on osoitettu lisäävän autoimmuunisairauksia sairastavien ihmisten henkiinjäämistä. Tähän on luultavasti syynä se, että omega-3-rasvahapot auttavat valtimoita - ja monia muita ruumiinosia - torjumaan tulehdukset. EPA ja DHA ovat tässä tehokkaita, koska ne voidaan muuttaa luonnollisiksi, tulehdusalttiutta vähentäviksi aineiksi nimeltä prostaglandiinit ja leukotrieenit. Ne ovat yhdisteitä, jotka auttavat vähentämään tulehduksia ja kipuja.

ovat tärkeitä lemmikkisi hyvinvoinnille:

Yhteystiedot

Grizzly Pet Products ApS
Groendalsvaenge 10
DK - 3460 Birkeroed
mail(at)grizzlypetproducts.eu