Acizii grasi Omega-3 si Omega- 6


Bolile de inimă şi acizii graşi Omega-3.

Acizii graşi Omega-3 au dovedit ca imbunatatesc considerabil sanatatea inimii la câini, pisici şi oameni. Acestia joacă un rol important în menţinerea nivelului de colesterol scăzut, stabilizarea bătăilor neregulate ale inimii (aritmie) şi reducerea tensiunii arteriale.
Acizii graşi Omega-3 sunt de asemenea considerati diluantii naturali ai sângelui, reducând gradul  de ingrosare al celulelor sanguine (numita si agregare plachetara), care poate duce la complicaţii, cum ar fi formarea cheagurilor de sânge şi accidentelor vasculare cerebrale.
Mai exact, două lucrări raportate de către Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, în colaborare cu anchetatorii de la Universitatea California din San Francisco au aratat ca nivelele de acizi grasi Omega-3 sunt  invers proportionale cu riscul de boli coronariene (CAD) şi accidente vasculare cerebrale.
Atunci când este utilizat conform instrucţiunilor, Uleiul de Somon Grizzly este echilibrul natural pentru a oferi cantitatea necesara de acizi graşi Omega-3 in organism.
Acizii graşi Omega-3 au dovedit ca sunt de un real ajutor pentru sanatatea cainilor si pisicilor, in special datorita scaderii riscului de  aparitie a artritei şi a articulatiilor rigide.
Odata cu imbatranirea cainilor sau pisicilor, deplasarea acestora poate deveni dificilă, articulatiile lor se pot suferi modificari ce duc la aparitia artritei. Aceste semne de inflamaţie le fac viata mai puţin confortabilă şi limiteaza foarte mult timpul acordat miscarii.
Studiile ştiinţifice au arătat că acizii graşi Omega-3 ajuta la reducerea rigiditatii articulare, edemului, sensibilitatii şi starii de oboseală generală. Numeroasele cercetari raportează că participanţii la studiu cu boli inflamatorii, care ingereaza Omega-3, au avut  mai mult succes în combaterea artritei.

Ajuta cainele sau pisica sa fie fericit cu ajutorul acizilor graşi Omega-3

Acizii graşi extrasi din carnea de  peşte, cum ar fi somonul, au dovedit ca pot funcţiona ca anti- depresivi naturali , conform unui studiu pe 30 de pacienţi, realizat de catre o echipă de cercetare condusă de Andrew Stoll, MD, director al laboratorului de cercetare farmacologie la Universitatea Harvard.
Universitatea din cadrul Spitalului McLean a constatat că unele dintre simptomele pacienţilor care sufereau de depresie maniacala au răspuns favorabil la tratamentul cu suplimente de ulei de peşte.
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Toyama, Japonia, a demonstrat ca un acid Omega-3, DHA, este indicat pentru a preveni creşterea agresiunii suplimentare în timpul perioadelor de stres.
Acizii graşi Omega-3, atât DHA si EPA, care se găsesc în peştele gras -somon şi cod, pot lucra la scaderea  nivelului de serotonina în creştere, astfel impulsionand activităţile neurotransmiţătorilor, la fel ca şi anti-depresivele, spre exemplu Prozac. Ele pot ajuta, de asemenea, la repopularea celulelor exterioare ale creierului, care primesc semnale chimice.

Informaţii suplimentare cu privire la beneficiile de acizi graşi Omega:

Cercetările medicale au demonstrat concret beneficiile pentru sanatate ale acizilor grasi.

Oamenii de ştiinţă au reusit sa efectueze pentru prima oara asocierea dintre acizii graşi Omega-3 şi o sănătate mai bună în timp ce studiau  inuitii (eschimosii) din Groenlanda în anul 1970. Ca grup, inuitii sufereau mult mai puţin de anumite boli (boli cardiace coronariene, artrita reumatoidă, diabet zaharat, psoriazis), decât omologii lor europeni. Cu toate acestea, dieta lor este foarte bogata in grasimi alimentare provenite din carnea de balena, foci, somon şi alţi peşti.
În cele din urmă cercetătorii au descoperit că aceste alimente erau toate bogate in acizi grasi Omega-3, care reprezinta adevarate surse de combatere ale acestor boli.

Omega 3 ajuta la prevenirea neplacerilor cauzate de inflamaţii.

Poliartrita reumatoidă, lupusul, boala Raynaud şi alte boli autoimune pot sa scada foarte mult calitatea vieţii. Dietele bogate in acizi Grasi omega-3 (cum ar fi uleiurile de peşte), au dovedit crestrea sperantei de viata la persoanele cu boli autoimune. Acest lucru se datoreaza , probabil, pentru că Omega-3 ajuta atat arterele - precum şi multe alte părţi ale corpului sa evite provocarea inflamatiilor. EPA şi DHA reusesc cel mai bine acest lucru deoarece pot fi convertite rapid în substanţe naturale anti-inflamatorii numite prostaglandine si leucotriene, compusi care ajuta la scaderea inflamatiei si durerii din organism.
În 1998, o analiză interesantă, foarte bine conceputa pe baza studiilor clinice randomizate, a raportat că acizii graşi Omega-3 au mai mult succes decât un placebo ("medicamentul fals"), în îmbunătăţirea stării de sanatate a persoanelor cu artrita reumatoida. Cercetarea a arătat de asemenea ca utilizarea acizilor graşi Omega-3 a permis unor participanţi reducerea dozelor de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). .
Acizii graşi  Omega-3 si Omega-6 sunt elemente foarte importante de care trebuie sa se tina cont in conceperea unei diete sanatoase.

 

 

sunt foarte importanti pentru bunastarea animalului dumneavoastra.

Contact

Grizzly Pet Products ApS
Groendalsvaenge 10
DK - 3460 Birkeroed
mail(at)grizzlypetproducts.eu